2009. január 19., hétfő

Attila "kösd fel a kötényt" !


40-ik évét töltötte be a tavaly ősszel, egyik kedvenc hobbija a főzes - sütés. Igaz csak a család számára ügyeskedik, de mivel már hosszú ideje űzi ezt a "sportot", minden alkalommal türelmetlenül várjuk a pillanatot, hogy asztalhoz ülhessünk.
A konyha a lakás egyik legfontosabb pontja, nemcsak az étel készítés és táplálkozás helye, hanem találkozóhely, az összejövetelek középpontja. Meglepő, de talán itt van a legtöbbet együtt a család.




S íme a kedvenc halam !







Szeret nagyon is főzni, akik már kóstolták a főztjét, azt mondják, hogy tud is. Szeret alkotni a konyhában, és sokszor kikapcsolódás, mikor ott tevékenykedik A legjobb ötletei gyakran főzés közben támadnak.


A szabadbeli sütés-főzés nosztalgiáját a génjeinkben hordjuk, így a mai napig a nyári esték egyik leghangulatosabb programja a kerti grillezés. Persze a modern kerti sütés már nem a hagyományos tűz körüli nyársalás, hanem egy grillsütőn ( saját készitésü)



Photobucket
való sütés-főzés. A szalonna sütés is továbbfejlődött - mindenféle húsos, halas és zöldséges ételeket is készíthetünk. Egy valami nem változott - a grillezés továbbra is férfi munka.








Ancyka is kapható az új receptek " kiprobálására" :)








1 megjegyzés:

Angyalicsalád írta...

Kedves baratnőm, hát miért kell ilyesmivel kinozzzzzzzzzz!!!